Saturday, February 27, 2010

kesederhanaan harta dan kekayaan kasih sayang..


Walaupun kami miskin harta..tp kami x pernah miskin kasih syg.

Kemiskinan harta..x pernah melunturkan kasih syg diantara kami..
Harta kami yang sejati adalah ketulusan dalam perhubungan dan kasih syg yang dipupuk dari hati kurnian ILAHI..kami bersyukur diberikan sebuah perhubungan dengan kesefahaman yang kuat antara kami..

Namun begitu, kami xkan membiarkan kemiskinan harta menggugat sebuah perhubungan..kami terus berusaha di jalan Allah..supaya beroleh kejayaan dunia dan akhirat..mengejar kejayaan dunia..untuk kami tidak terus berada dalam kepapaan..kami berusaha untuk kehidupan yang penuh dengan kesederhaan..bkn kami tidak mahu kemewahan..bkn kami tidak mahu kekayaan..tp pd kami..hidup dlm kesederhanaan adalah yang menenangkan..

Kesederhanaan adalah segalanya bg kami..biarlah kami hidup dlm majoriti yang biasa..kesederhanaan harta dengan kekayaan kasih sayang..mampu membawa kebahgiaan untuk kami..insyaAllah..namun begitu, jika diberi sedikit kekayaan kpd kami..alhamdulillah..kami tidak akan membiarkan rezeki dr Allah dipersiakan..tp kami akn cuba aplikasi ke jalan yang diredhaiNya..xkn membiarkan kami riak..

Mengejar kejayaan akhirat pula..kami akan terus saling melengkapi..jika terdapat kekurangan yang tidak kami aplikasinya sejak kelahiran kami..insyaAllah..

Kami mendambakan kasih sayang yang tidak pernah putus..bagi kami kebahgiaan yang terbina hanyalah melalui keikhlasan hati kurnian ILAHI…

Kami akan terus mendoakan yang terbaik..insyaAllah..
by Heteractis Aurora..salam..

No comments:

Post a Comment